Velkommen til Troppen!

Troppen er speidernes arbeidsenhet. Speiderne er i aldersgruppen 5.-10. klasse. Dette er en tid hvor speiderne utvikler seg veldig mye og det er viktig å gi speiderne en utvikling gjennom progresjon i aktiviteter.

Se nyheter nedenfor for å holde deg oppdatert på hva som skjer i troppen.

Troppskonkurransen 2016

Det er mange år siden 1. Langhus har arrangerte Troppskonkurranse men i år kom Muldvarpene (Langhus Roverlag) til troppen og tilbø seg. Ikke noe tvil. Dette skal vi ha. Roverlaget har brukt mye tid til planlegging og 1. april var helgen (ingen spøk heller !)

Troppskonkurranse er en veldig bra forberedelse til Kretskonkurranse om noen uker og opplegget er ganske likt. All patruljer møter på et gitt tidpunkt og blir sjekket inn. Der får de en oppgave ark som skal besvares på vei inn til Sterkerud. Vel fram, noen litt raskere enn andre, er det leir oppsett som er på programmet. Det gis poeng for hvor bra leirplasser er. Det var litt ruskete vær dermed var det viktig at en del detaljer var på plass for at helgen skulle være trivelig og speiderne skal holde seg tørr og varm.

Lørdag var det masse forskjellige ting som f.eks. flaggheis, er alle der til riktig tid med speiderskjorte og egget? Hemmlige oppgave, o-løp, rundløype med 1. hjelp, knuter og surringer, naturkjennskap og praktisk oppgave som var å lage en Reodor Felgen flertrinnsmaskin. Så var det matoppgave og senere leirbål. Og ikke tenk at de kunne legge seg tidlig, nei, det var nattmanøver med inkorporert natt o-løp. Søndag var et den klassiske hinderløype.

I tillegg til oppsatt økter med aktiviteter er det øgså inspeksjoner av leirplassene og en del ekstra poeng for smisking av Muldvarpene (sjokolade ga best uttelling)

Alle patruljer gjorde en bra innsats men det kan bare være en vinner og det ble jentepatruljen, Rev. Andre plass var Kiwi, tredje plass Ørn og 4. plass Røyskatt. Ørn må nok få et ekstra kommentar som Roverlagsleder Asgeir kom med i sin oppsummering. De var desidert best i andre halvparten av konkurransen, og troppslederens tillegg, litt mer fokus på de første oppgaver og Øren kan utfordre jentene i år under Kretskonk :)

Jeg er sikker på at alle patruljer kan gjør det bra i Kretskonkurransen hvis de øve litt på det hvor de har forbedringspotensiale etter helgen.

Tusen takk til Muldvarpene og alle speidere.

Bildene: 1. Hindeløype, 2. Avslutning, 3. Vinnerpatruljen (minus 2 som var skadet!!), 4. Muldvarpene (Roverlaget)

AddThis Social Bookmark Button

Troppsmerke

Møtedag

Hver mandag
fra kl 18:30 til 20:00

Møtested

Speiderhuset

Ledere

---
troppsleder

Frode Vigemyr
troppsassistent

Erik Kristiansen
troppsassistent

Unni Alstad
troppsassistent

Øystein Santi
troppsassistent

Steinar Torgersen
troppsassistent

Kontakt

Troppsleder
Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.