Velkommen til Troppen!

Troppen er speidernes arbeidsenhet. Speiderne er i aldersgruppen 5.-10. klasse. Dette er en tid hvor speiderne utvikler seg veldig mye og det er viktig å gi speiderne en utvikling gjennom progresjon i aktiviteter.

Se nyheter nedenfor for å holde deg oppdatert på hva som skjer i troppen.

Opplevelsesrik Gudøya tur

Årets Pinseleir til Gudøya er ferdig og i år ble det både utfordringer og tradisjon i like store mengder. Fredag kveld var alle samlet på Langhus skole og klar til å kjøre når vi fikk beskjed fra "the advance party", Øystein og Benedikte, at det blåste opp i liten til stiv kuling ut på vannet og bølgene var 1/2 m høy. Det var ikke snakk om å få speiderne ut på øya i kveld :( Da ble det lagt nye planer, oppmøte lørdag kl 8:00.

Alle møtt på nytt og var i ferd med å dra når vi fikk ny beskjed. Motorbåten hadde forsvunnet i stormen og uten den er det veldig vanskelig å få fraktet utstyr og hente mat. Ny pause. Men så kom en ny melding. Båten er funnet, men den har fått et hull i bunnen og tar inn vann. Men vi kjøre allikevel og håper det la seg fikse.

Vel fram ved brua hadde utfordringene blitt løst med enten plan B, C eller D og kanoene ble satt på vannet. Vinden blåste litt men ikke like mye som kvelden før og etterhvert kom alle fram til øya. Leren var i gang og i strålende sol.

Flokken ankommet omtrent samtidig og ble hentet av roverne. Resten av lørdagen ble fylt med aktiviteter som piratjakt, kano padling, bue laging og noe få som turte å hoppe ut i vannet som ikke var så varmt som i fjor for å si det mildt. Godt gjort.

Middagen var som i fjor, cowboy gryte a.la. Benedikte og den smakte helt fantastisk. Etter middagen ble det leirbål og deretter en natt manøver arrangert av roverne.

Søndag formiddag ble igjen kano padling og andre aktiviteter. Flokken fisket litt og fikk flere gjedde. Og så kom regnet og det regnet og regnet og regnet. Fra kl 13 til ca. midnatt. Men ikke tenk på at det la en demper på ting. Kanskje ikke så mye aktiviteter med ikke noe mindre aktivitet. Full aktivitet inn i lavvoene med skrik og skrall og mye latter. Det ble en leirbål til, under presendingen, og etter det Capture the Flag. Det finnes ikke dårlig klær osv .....

Mandag våknet vi igjen til fin sol og lite vind. Mandag går til pakking og rydding før avreise tilbake til brua.

Vi ble totalt 80 personer fordelt mellom speidere, venner, flokken, ledere og rovere. Det i seg sjølv er en utfordring og med litt ekstra på toppen kunne det vært en oppskrift for en dårlig opplevelse men nei, ikke i det hele tatt. Takket innsats, tålmodighet og fleksibilitet ble årets leir en av de mest minnerike av nyere tid. En stor takk til alle ledere og foreldre som gjorde det mulig og alle deltakere som taklet det så fint og stor koste seg som om alt gikk som planlagt.

Bildene på SkyDrive

Bildene kommer men web redigeringen nekter meg å laste opp.

AddThis Social Bookmark Button

Troppsmerke

Møtedag

Hver mandag
fra kl 18:30 til 20:00

Møtested

Speiderhuset

Ledere

---
troppsleder

Frode Vigemyr
troppsassistent

Erik Kristiansen
troppsassistent

Unni Alstad
troppsassistent

Øystein Santi
troppsassistent

Steinar Torgersen
troppsassistent

Kontakt

Troppsleder
Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.