Hva er speiding?

Friluftsliv og vennskap

Speidere synes det er kjedelig å bare være inne - det er ute vi får oppleve spennende ting! Hos oss kan du være med å oppleve spenningen når noen forteller en skummel historie rundt leirbålet, eller padle kano i elver og stryk i mohikanernes fotspor. Som speider får du utfordringer, opplevelser og venner for livet.

Å ta ansvar

Som speider lærer du å løse spennende oppgaver i samarbeid med andre. Det er du selv som har ansvar for å ha det gøy – og det blir det. De voksne er der for å hjelpe dere på rett spor. Det er derfor speideren utvikler ledere som tør å ta ansvar i samfunnet.

Vi utvikler personligheter

Speideren er ikke en aktivitetsklubb. Aktivitetene gjør vi for å nå et mål og for å tilegne oss kunnskap og ferdigheter. Målet vårt er å utvikle selvstendige og ansvarsbevisste unge mennesker som tar ansvar for seg selv og omgivelsene rundt. Praktiske ferdigheter man tilegner seg gjennom speidertiden, bevisst eller ubevisst, blir ofte sittende og kommer til nytte senere. Det kan være livreddende førstehjelp, bruk av kart og kompass, surringer eller det å klare seg ute i naturen. I speideren får en prøve og feile i trygge omgivelser, sånn at en blir trygger på seg selv.

Et allsidig tilbud

Speiding er kanskje det mest allsidige tilbudet til barn og unge, og gir samtidig meningsfylte aktiviteter. Speiderbevegelsen er med på å utvikle hele mennesket. Et menneske med allsidige praktiske ferdigheter, et menneske som tar vare på andre og som lærer å ta ansvar. Speiderarbeidet bidrar til å utvikle personligheten i vid forstand.

AddThis Social Bookmark Button

Gruppemerke

Gruppeledelsen

Marit Carlsen
gruppeleder

Ksenia Sazonova
gruppeassistent

Andrea Alstad Jensen
gruppeassistent

Silje Barstad Alnes
gruppeassistent

Torill Kjønnås
kasserer

Kontakt

Gruppeleder
Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.