Velkommen til Flokken!

Flokken er småspeidernes arbeidsenhet. Her møter de fleste jenter og gutter speiderarbeidet for første gang, unntatt selvfølgelig de som har gått i beveren. I 1.Langhus er småspeidere er speidere i aldersgruppen 3.-4. klasse.

For å holde deg oppdatert på hva som skjer i flokken, følg med på nyheter nedenfor.

Fullmånetur til Sterkerud med flokken 7-8. november

Flokken hadde opptagelsestur til Sterkerud 7-8/11 2015

Lørdag kl. 13 stilte 12 småspeidere, 3 ledere og 2 pappaer til start på Karlsrud gård. Etter opprop og info om turregler gikk alle sammen, samt noen flere foreldre som ville følge oss inn, i rolig tempo mot Sterkerud. Etter ca. 600 m tok vi en post i orienteringssktiviteten “Skautravern”. Dette passet helt ypperlig siden orientering var en del av aktivitetene vi skulle ha på denne turen. Alle fikk se en “ekte” orienteringspost med klippetang og nettkode. Etter 10 minutter var alle tilbake på stien igjen og gikk videre til Sterkerud. Etter 20 min. var vi fremme og alle fikk sekkene av ryggen.

AddThis Social Bookmark Button

Les mer …

Flokkmøte 03.03

I dag var vi 11 småspeidere og 3 ledere. Tidvis virket det som om vi var det dobbelte…

Vi begynte som vi pleier med å ta det store hylet. Etterpå ble det gitt noen beskjeder om at det er fint at småspeiderne har med seg sekk med vann og annet, men at det er viktig at alt blir med hjem igjen.

Deretter delte vi inn i 3 kull.

Nå har vi holdt på med knutemerket over flere møter, og dagens møte var enda mer av det samme for å bli ferdige og klare merket.

2 kull ble igjen inne i storsalen og repeterte knuter, mens 1 kull hadde repetisjon av taukveiling ute i gangen. Etter ett kvarter byttet vi om så alle fikk gjort alt.

Da det var igjen 15 minutter av møtet tok vi på yttertøy og gikk ut for å se på stjernebilder. Himmelen var nemlig klar og fin, og vi kunne tydelig se alle stjernebildene vi har lært oss; Karlsvogna/Storebjørn, Lillebjørn, Nordstjernen, Orions belte og Orion samt Cassiopeia.

Etterpå avsluttet vi med speiderbønnen.

Akela

AddThis Social Bookmark Button

Flokkmøte 24.02

I dag var vi 12 småspeidere og 4 ledere.

Som vanlig var det første vi gjorde å ta det store hylet. Etter dette var møtet formelt i gang og etterpå tok Akela en kjapp runde med navneopprop.

Så delte vi inn i 3 kull.

Kullene fikk ansvar for å sette ut over bord og hente stoler før dagens hovedaktivitet tok til. En leder hjalp hvert sitt kull både med bord og stoler samt å tre støttende til for å lage knutetavle.

Her må vi bare berømme Frode som hadde skåret til knutetavler med hull for oppheng, skrevet ut og lagd strimler med knutenavn og ellers tatt med knutetau og små stearinlys for å brenne over tau med, samt lim og smeltelimpistol!

Stort sett alle husket båtmannsknop og klarte å lage denne uten alt for mye hjelp.

Flaggstikk var litt verre, men med litt repetisjonsøvelse fikk de til den også.

AddThis Social Bookmark Button

Les mer …

Flokkmøte 10.02

I dag var vi 11 småspeidere og 3 ledere.

Vi begynte møtet ute og som vanlig startet vi med det det store hylet.

Etterpå var det utdeling av diplom og merke til Oliver som hadde vært med på vinteraktivitetsdagen forrige søndag.

3 andre småspeidere deltok også, men disse fikk utdelt både diplom og merke da de var der.

Etterpå hentet vi alle lyktene vi hadde laget på forrige møte, og deretter gikk småspeiderne sammen 2 og 2 i en refleksløype som Anne Cathrine hadde hengt opp. Noen trodde refleksene skulle samles sammen ettersom man gikk, så de siste fikk dessverre ikke så mange å lyse på…

AddThis Social Bookmark Button

Les mer …

Juleverksted for flokk og bever

I dag hadde vi juleverksted på speiderhuset sammen med beverne. Til sammen var vi 17 barn og 6 ledere samt 4 hjelpsomme foreldre.

Juleverksted for flokk og bever

Vi begynte som vanlig møtet med det store hylet. Så ble det gitt noen beskjeder om oppførsel og regler for hva som er forbudt og strengt forbudt. Å sparke noen i privaten er strengt forbudt! (dette skjedde forrige gang etter at møtet var slutt) Deretter ble det repetert kort fra speiderloven; §4 en speider er en god venn.

Så begynte aktivitetene. På 4 bord var det 4 forskjellige aktiviteter;

Glanspapir med julekurver og lenker

Papirengler

Garnnisser

Filthjerter

AddThis Social Bookmark Button

Les mer …

Flokkmøte 25.11

På dagens flokkmøte var vi 13 småspeidere og 3 ledere.

Møtet begynte litt lite planlagt ute ved at Akela ropte flokk, flokk, flokk utenfor døra til speiderhuset, og vi stilte oss i ring. Det var for å vise at «rett opp» kunne vi se et kjent stjernetegn, nemlig Cassiopeia. Denne er enkel å kjenne igjen da den danner en W eller M, avhengig av sted og tid på døgnet og året.

Etter at Frode hadde lyst på den med lommelykt for å vise hvor den var ;-), gikk vi inn.

Vi begynte med det store hylet, og så foretok vi en enkel fullmåneseremoni inne. Lysene ble slukket og alle satt i ring på gulvet.  Akela «talte» mens alle satt stille og hørte på. Magnus ble kalt frem og fikk sitt jungelnavn (Ferao), mens han spiste sukkerbiten som han hadde dyppet i jungelsaft, slik som seremonien tilsier.

Etterpå hadde vi en forslagsrunde på hva flokken kunne tenke seg å gjøre i vårsemesteret. Mange gode forslag kom opp, og selvfølgelig noen umulige…

Tur til Kina, og godterikveld var to av dem.

AddThis Social Bookmark Button

Les mer …

Flokkmøte 18.11

På dagens flokkmøte var vi 14 småspeidere og 3 ledere.

Møtet begynte ved at Akela fortalte hva som stod på dagens agenda. Øverst på lista stod knivmerket. Aurora fikk godkjent sin nyttegjenstand og fikk merket utlevert av Baloo (Frode). Deretter var det på tide å sette punktum for utfordringen. Men i sin iver etter å komme i gang hadde Akela glemt å åpne møtet formelt med det store hylet. Dette var det noen som påpekte, så derfor ble hylet foretatt først litt inn i møtet.

Etterpå fikk Oliver, Emil og Andreas HK utfordringen-nålemerket av Baloo etter å ha bekreftet at de hadde oppnådd sine mål. Gratulerer.

Så var tiden kommet for fullmånemøtet med opptagelse av de gjenværende småspeiderne.

Sunniva, Kasper, Sander og Oliver ble stående igjen utenfor speiderhuset med Anne Cathrine, mens resten gikk bort og satte seg rundt bålet som Frode hadde tent.

På signal fra Akela kom alle på rekke og satte seg ved bålet. Så sa Akela noen ord om det å være forsiktig og se seg vel for i jungelen. Deretter ble de kalt opp én og én og fikk en sukkerbit som ble dyppet i jungelsaft samtidig som de fikk opplest sitt jungelnavn. Etterpå ble alle formelt ønsket velkommen i flokken som ekte ulver, og fikk tillatelse til å gi det gule skjerfet til Akela og ta på seg det offisielle speiderskjerfet.

AddThis Social Bookmark Button

Les mer …

Flokken hadde fullmånemøte på Sterkerud 8-9 nov.

 

Lørdag kl. 13 stilte 8 småspeidere, 2 ledere og 4 pappaer opp på Karlsrud gård på en litt grå og småvåt ettermiddag. I rolig tempo gikk vi de ca. 1,5 kilometerne inn til hytta på ca. 40 minutter. Med noen pauser underveis gikk det greit for de fleste, men det var mange som ble glade når de så hytta og skjønte at de var fremme.

Simon og Tobias henter vann i brønnen

Alle fikk sekkene av ryggen og følte seg veldig lettet ;-)

Før alle begynte å løpe rundt, og ta seg til det ene og andre, ble det gitt beskjeder og informasjon om hytta og tilhørende fasiliteter (bl.a. do-rutiner), så alle visste hva de hadde å forholde seg til.

Sekker ble plassert på verandaen, vann ble hentet i brønnen, vedovnen på kjøkkenet ble tatt i bruk og ved ble hentet i skjulet og lagt ved bålet ute.

 

Vann ble kokt, helt på termoser og satt frem på bordet ute, kaldt vann og saft likeså.

AddThis Social Bookmark Button

Les mer …

Flokkmøte 04.11

På dagens flokkmøte var vi 13 småspeidere og 4 ledere.

Som vanlig begynte vi møtet inne med det store hylet.

Først tok vi en kjapp gjennomgang med utfordringen for de som ikke har fått merket enda. Andreas har en liten vei å gå før han er i mål. Magnus er på veldig god vei og det er Emil også.

Så delte vi inn i 3 grupper hvor følgende poster stod på programmet;

Knute og surring dvs. å lære dobbelt halvstikk for å feste tauet før man begynner på en vinkelsurring.

Orientering dvs. å lese et kart og forstå enkle farger som blått for vann, grønt for skog, gult for åpent lende osv.

Førstehjelp dvs. å gå i gjennom et førstehjelpsskrin og vite hvordan og til hva de enkelte tingene som ligger der skal brukes til.

Så avsluttet vi med en gjennomgang av møtet og beskjeder ble gitt om kommende fullmånemøte/opptaksseremoni på Sterkerud til helgen. Neste tirsdag er det ikke møte pga. denne helgeaktiviteten.

Akela

AddThis Social Bookmark Button

Flokkmerke

Møtedag

Hver tirsdag
fra kl 18:00 til 19:30

Møtested

Speiderhuset

Ledere

Håkon Larsen
flokkleder

Richard Kvile
flokkassistent

Kontakt

Flokkleder
Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.