Velkommen til Flokken!

Flokken er småspeidernes arbeidsenhet. Her møter de fleste jenter og gutter speiderarbeidet for første gang, unntatt selvfølgelig de som har gått i beveren. I 1.Langhus er småspeidere er speidere i aldersgruppen 3.-4. klasse.

For å holde deg oppdatert på hva som skjer i flokken, følg med på nyheter nedenfor.

Fullmånetur til Sterkerud med flokken 7-8. november

Flokken hadde opptagelsestur til Sterkerud 7-8/11 2015

Lørdag kl. 13 stilte 12 småspeidere, 3 ledere og 2 pappaer til start på Karlsrud gård. Etter opprop og info om turregler gikk alle sammen, samt noen flere foreldre som ville følge oss inn, i rolig tempo mot Sterkerud. Etter ca. 600 m tok vi en post i orienteringssktiviteten “Skautravern”. Dette passet helt ypperlig siden orientering var en del av aktivitetene vi skulle ha på denne turen. Alle fikk se en “ekte” orienteringspost med klippetang og nettkode. Etter 10 minutter var alle tilbake på stien igjen og gikk videre til Sterkerud. Etter 20 min. var vi fremme og alle fikk sekkene av ryggen.

Akela ropte flokk flokk flokk og alle stilte i ring. Så ble det gitt viktige beskjeder og informasjon om hytta og tilhørende fasiliteter (bl.a. do-rutiner), så alle visste hva de hadde å forholde seg til.

Det første vi gjorde var å spise, og de som hadde tatt av seg klær på veien innover fikk beskjed om å kle på seg igjen for å unngå å bli kalde. Brødskiver, smør og pålegg ble satt frem på et bord ved bålplassen. Vann ble hentet i brønnen, og Anders (faren til Marcus) fikk ansvaret for å tenne i vedovnen på kjøkkenet og i peisen. Rune (faren til Elise) fikk ansvaret for bålet ute.

Etterpå delte vi inn i 2 grupper. Frode hadde gått litt i forveien og hengt opp poster, og småspeiderne fikk utdelt kart hvor disse var inntegnet. Så fikk de prøvd seg på kartlesing /orientering når de skulle finne postene.

Den andre gruppen satte seg rundt bålet og lærte knuter av Ivar. Vi repeterte båtmannsknop (kan aldri gjøres for ofte) og flaggstikk.

Så var tiden kommet for selve fullmånemøtet med opptagelsen av de nye medlemmene i flokken. Aurora og Eivind , som var de eneste “veteranene” satt igjen ved bålet (Rådsklippen) mens småspeiderne som skulle tas opp, samlet seg borte ved hytta.

På signal fra Akela kom alle på rekke og satte seg rundt bålet i stillhet. Så sa Akela noen ord om å være forsiktig og se seg vel for i jungelen. Deretter ble de kalt opp én og én og fikk en sukkerbit som ble dyppet i jungelsaft samtidig som de fikk opplest sitt jungelnavn. Etterpå ble alle formelt ønsket velkommen i flokken som ekte ulver, og fikk tillatelse til å gi det gule skjerfet til Akela og ta på seg det ordentlige speiderskjerfet.

Så var vi klar for middag.

Vi tok noe mer utfordrende enn pølser og lomper, og gikk for polarbrødpizza. Barna kunne velge mellom 2 brødvarianter før de sprutet på tomatsaus (ketchup) før de la på kjøtt, ost og ananas samt litt pizzakrydder. Så ble pizzaen lagt på en grillrist kledd med aluminiumsfolie innsmurt med smør. På toppen la vi en annen folie for å holde på varmen. Etter 10 minutter var pizzaene ferdige. Det smakte nydelig og flere ville ha mer enn de 2 som var beregnet pr. person. Det ble nok til alle, selv vi voksne ble mette.

Etterpå hadde vi nattorientering, og delte inn i grupper på 2-3 stk. Hver gruppe fikk utdelt kart for å finne 2-3 poster. Det var ikke så enkelt, men alle fant de postene de skulle (etter litt tid).

Været ble gradvis dårligere og det begynte å småregne, så de fleste gikk inn i hytta og spilte spill og lekte og baste rundt på hemsen, ikke helt lydløst ;)

De som satt igjen ved bålet fikk overvære “primitiv vaffelsteking”. Med mye smør og høy varme, fikk Frode dreisen på det, og det smakte utmerket som kveldsmat.

Vi ryddet unna bord og stoler for å få plass til alle madrassene som ble sendt ned fra hemsen. 12 stk. fikk plass nede mens 5 småspeidere lå oppe på hemsen. Alle fikk beskjed om å pusse tenner og gå på do. De første sovnet ganske raskt, mens andre holdt ut noe lenger. Kl. 23.30. fikk de siste beskjed om ikke å fortelle flere (spøkelse)historier. Da ble det helt stille og mulig å sove.

Litt før kl. 7.30 våknet gjengen på hemsen, og de tok ikke så mye hensyn til de andre som sov. Derfor ble dette vekkesignalet for de fleste.

Det tok litt tid å få på seg klærne og ikke minst det å finne dem, gav noen utfordringer for enkelte. Etter hvert var vi samlet alle sammen og heiste flagget til flaggsangen.

Etterpå pakket vi soveposer og løst utstyr og klær ned i sekken, før madrassene ble sendt opp igjen på hemsen og frokosten kom på bordene som ble satt ut igjen. Rune lagde en stoor porsjon havregrøt som smakte kjempegodt. Ellers var det brødskiver og pålegg til de som ønsket det.

Litt over kl. 10 måte Theo, Marcus og Anders gå fra oss for å rekke et annet arangement. Vi andre gjorde oss ferdige med frokosten, pakket sekker og satte de ut, så det var enklere å rydde og rengjøre inne. Ivar og Rune vasket og ryddet.

Raksha (Anne Cathrine) og Baloo (Frode) fortsatte aktivitetene med orientering og knuter. Akela ble ferdig med rengjøringen og hadde ansvaret for en ny post; hver småspeider skulle klippe ut et ulvehode av skinn, skrive på sitt jungelnavn og feste dette på speiderskjorta.

Dette holdt vi på med frem til lunsj.

Da var det frem med brødmat og pålegg igjen. Det gikk hardt utover Nugattien ;)

Før vi gikk firte vi flagget og hadde utdeling av hittegods som var til overs. Mange foreldre og søsken hadde kommet, og vårt håp var at noe av hittegodset kunne gjenkjennes av disse. Det hjalp litt, men fortsatt ble noe til overs.

Vi avsluttet med å synge speiderbønnen og deretter var det takk for turen og vel hjem!

Mvh

Akela

AddThis Social Bookmark Button

Flokkmerke

Møtedag

Hver tirsdag
fra kl 18:00 til 19:30

Møtested

Speiderhuset

Ledere

Håkon Larsen
flokkleder

Richard Kvile
flokkassistent

Kontakt

Flokkleder
Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.