Velkommen til Flokken!

Flokken er småspeidernes arbeidsenhet. Her møter de fleste jenter og gutter speiderarbeidet for første gang, unntatt selvfølgelig de som har gått i beveren. I 1.Langhus er småspeidere er speidere i aldersgruppen 3.-4. klasse.

For å holde deg oppdatert på hva som skjer i flokken, følg med på nyheter nedenfor.

Flokkmøte 10.02

I dag var vi 11 småspeidere og 3 ledere.

Vi begynte møtet ute og som vanlig startet vi med det det store hylet.

Etterpå var det utdeling av diplom og merke til Oliver som hadde vært med på vinteraktivitetsdagen forrige søndag.

3 andre småspeidere deltok også, men disse fikk utdelt både diplom og merke da de var der.

Etterpå hentet vi alle lyktene vi hadde laget på forrige møte, og deretter gikk småspeiderne sammen 2 og 2 i en refleksløype som Anne Cathrine hadde hengt opp. Noen trodde refleksene skulle samles sammen ettersom man gikk, så de siste fikk dessverre ikke så mange å lyse på…

Ferdig med dette gikk vi inn og øvde på delmål til knutemerket som vi skal ta i løpet av våren. Småspeiderne ble delt i to, der den ene gruppen hadde repetisjon av både kjente knuter (båtmannsknop og flaggstikk) og noen mindre kjente knuter (dobbelt halvstikk og åttetallsknute).

Den andre gruppen hadde opplæring i kveiling av tau. Å la en småspeider kveile et tau burde være enkelt trodde både leder og småspeidere, men den gang ei.

Den største utfordringen var å få det til å bli en kveil og ikke bare tau som ble lagt inntil tau. Akela viste og forklarte og hjalp til så godt det gikk, og etter hvert fikk flere tak på det.

Noen hadde store problemer med konsentrasjonen og skapte dessverre mye uro og forstyrrelser.

Vi rundet av med en kort oppsummering, og erfaringer fra dagens møte. Skal vi klare merket må vi i hvert fall øve mer på kveiling.

Til slutt sang vi speiderbønnen.

Neste møte blir tirsdag 24.02 kl. 18.00 på speiderhuset pga fri i vinterferien neste uke.

Akela

AddThis Social Bookmark Button

Flokkmerke

Møtedag

Hver tirsdag
fra kl 18:00 til 19:30

Møtested

Speiderhuset

Ledere

Håkon Larsen
flokkleder

Richard Kvile
flokkassistent

Kontakt

Flokkleder
Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.