Velkommen til Flokken!

Flokken er småspeidernes arbeidsenhet. Her møter de fleste jenter og gutter speiderarbeidet for første gang, unntatt selvfølgelig de som har gått i beveren. I 1.Langhus er småspeidere er speidere i aldersgruppen 3.-4. klasse.

For å holde deg oppdatert på hva som skjer i flokken, følg med på nyheter nedenfor.

Flokkmøte 18.11

På dagens flokkmøte var vi 14 småspeidere og 3 ledere.

Møtet begynte ved at Akela fortalte hva som stod på dagens agenda. Øverst på lista stod knivmerket. Aurora fikk godkjent sin nyttegjenstand og fikk merket utlevert av Baloo (Frode). Deretter var det på tide å sette punktum for utfordringen. Men i sin iver etter å komme i gang hadde Akela glemt å åpne møtet formelt med det store hylet. Dette var det noen som påpekte, så derfor ble hylet foretatt først litt inn i møtet.

Etterpå fikk Oliver, Emil og Andreas HK utfordringen-nålemerket av Baloo etter å ha bekreftet at de hadde oppnådd sine mål. Gratulerer.

Så var tiden kommet for fullmånemøtet med opptagelse av de gjenværende småspeiderne.

Sunniva, Kasper, Sander og Oliver ble stående igjen utenfor speiderhuset med Anne Cathrine, mens resten gikk bort og satte seg rundt bålet som Frode hadde tent.

På signal fra Akela kom alle på rekke og satte seg ved bålet. Så sa Akela noen ord om det å være forsiktig og se seg vel for i jungelen. Deretter ble de kalt opp én og én og fikk en sukkerbit som ble dyppet i jungelsaft samtidig som de fikk opplest sitt jungelnavn. Etterpå ble alle formelt ønsket velkommen i flokken som ekte ulver, og fikk tillatelse til å gi det gule skjerfet til Akela og ta på seg det offisielle speiderskjerfet.

Deretter delte vi i to, der Akela og Anne Cathrine tok med seg de nyopptatte ulvene til bordene utenfor speiderhuset, mens Frode tok med seg resten opp i skogen for å lære bort måter og metoder for å finne og vite himmelretninger. Dette var en stor utfordring, for mange var slitne av å sitte musestille så lenge, og skulle ta igjen for tapt småkrangling og generell ordensforstyrrelse…

Samtidig klipte gruppen til Akela ut ulvehoder i elgskinn og skrev jungelnavnet sitt på. Deretter ble de festet på skjorta med knappen under høyre brystlommeklaff, eller puttet i lomma.

Etterpå ventet vi på Himmelretning-gjengen før vi lekte en morsom og utfordrende lek som Raksha (Anne Cathrine) hadde ansvaret for.

11 refleksbånd med hver sin bokstav var utplassert på hele området innenfor gjerdet. Hele gruppen måtte samarbeide og finne alle og i fellesskap sette de sammen til et ord. Alt dette skulle foregå uten at de snakket sammen. Det var gøy og fint å se at de rolig lyste med lommelykter og lette etter reflekser og bokstaver før de samlet seg ved bordet og til slutt klarte å stave «jungelboken». Alt helt musestille!

Så hadde vi en oppsummering av dagens møte og hva som var positivt og hva som var utfordringer. Særlig opptagelse-seremonien uten bråk og forstyrrelser var veldig positiv!

Til slutt sang vi speiderbønnen.

Akela

AddThis Social Bookmark Button

Flokkmerke

Møtedag

Hver tirsdag
fra kl 18:00 til 19:30

Møtested

Speiderhuset

Ledere

Håkon Larsen
flokkleder

Richard Kvile
flokkassistent

Kontakt

Flokkleder
Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.