Velkommen til Flokken!

Flokken er småspeidernes arbeidsenhet. Her møter de fleste jenter og gutter speiderarbeidet for første gang, unntatt selvfølgelig de som har gått i beveren. I 1.Langhus er småspeidere er speidere i aldersgruppen 3.-4. klasse.

For å holde deg oppdatert på hva som skjer i flokken, følg med på nyheter nedenfor.

Flokken hadde fullmånemøte på Sterkerud 8-9 nov.

 

Lørdag kl. 13 stilte 8 småspeidere, 2 ledere og 4 pappaer opp på Karlsrud gård på en litt grå og småvåt ettermiddag. I rolig tempo gikk vi de ca. 1,5 kilometerne inn til hytta på ca. 40 minutter. Med noen pauser underveis gikk det greit for de fleste, men det var mange som ble glade når de så hytta og skjønte at de var fremme.

Simon og Tobias henter vann i brønnen

Alle fikk sekkene av ryggen og følte seg veldig lettet ;-)

Før alle begynte å løpe rundt, og ta seg til det ene og andre, ble det gitt beskjeder og informasjon om hytta og tilhørende fasiliteter (bl.a. do-rutiner), så alle visste hva de hadde å forholde seg til.

Sekker ble plassert på verandaen, vann ble hentet i brønnen, vedovnen på kjøkkenet ble tatt i bruk og ved ble hentet i skjulet og lagt ved bålet ute.

 

Vann ble kokt, helt på termoser og satt frem på bordet ute, kaldt vann og saft likeså.

Deretter var det frem med brødskiver, salami, ost og ketchup samt aluminiumsfolie. Alle lagde sin egen toast og passet på at den ble akkurat som den skulle.

Etterpå delte vi inn i 2 grupper. Frode hadde hengt opp poster, og småspeiderne fikk utdelt kart hvor disse var inntegnet. Så fikk de prøvd seg på ordentlig orientering når de skulle finne postene.

Den andre gruppen satte seg rundt bålet og lærte knuter av Ivar. Vi repeterte båtmannsknop (kan aldri gjøres for ofte) og flaggstikk. De beste ville ha flere utfordringer og lærte 8-tallsknute og pålestikk.

Så var tiden kommet for selve fullmånemøtet med opptagelsen av de nye medlemmene i flokken. Emil, som var den eneste «veteranen» satt igjen ved bålet (Rådsklippen) mens småspeiderne som skulle tas opp, samlet seg borte ved hytta.

På signal fra Akela kom alle på rekke og satte seg rundt bålet. Så sa Akela noen ord om det å være forsiktig og se seg vel for i jungelen. Deretter ble de kalt opp én og én og fikk en sukkerbit som ble dyppet i jungelsaft samtidig som de fikk opplest sitt jungelnavn. Etterpå ble alle formelt ønsket velkommen i flokken som ekte ulver, og fikk tillatelse til å gi det gule skjerfet til Akela og ta på seg det ordentlige speiderskjerfet.

Så var vi klar for middag.

Vi tok noe enkelt som de fleste liker. Pølser i lompe smakte godt for de fleste!

Selv om været tidvis var litt vått koste vi oss rundt bålet en god stund. Etterpå gikk noen inn i hytta og spilte spill, mens vi andre satt igjen og fikk overvære vaffelsteking for første gang. Etter noen forsøk, med en god del tålmodig skraping og forståelsen av mye smør og høy varme, fikk Frode dreisen på det, og med litt jordbærsyltetøy smakte det utmerket som kveldsmat.

Frode rører i vaffelrøra

Klokka dro seg mot 22 da resten gikk inn. Alle fikk beskjed om å pusse tenner og gå på do, før leggetid. Vi ryddet unna bord og stoler for å få plass til alle madrassene som ble sendt ned fra hemsen. 10 stk. fikk plass nede mens 3 småspeidere og en pappa lå oppe på hemsen. De første sovnet ganske raskt, mens andre holdt ut noe lenger. Kl. 23.00. var det helt rolig.

Tobias på erten

Litt over kl. 7 våknet gjengen på hemsen, og de tenkte ikke over at det var andre som sov. Derfor ble dette vekkesignalet for de fleste.

Det tok litt tid å få på seg klærne og ikke minst det å finne dem, gav noen utfordringer for enkelte. Etter hvert var vi samlet alle sammen og heiste flagget til flaggsangen.

Etterpå pakket vi soveposer og løst utstyr og klær ned i sekken, før madrassene ble sendt opp igjen på hemsen og frokosten kom på bordene som ble satt ut igjen. Torbjørn (pappaen til Simon) lagde en god havregrøt som ble spist helt opp, og han tildeles herved fast jobb som grøtsjef!

Torbjørn deler ut havregrøtFin frokostEn glad gjengTobias lager speilegg i panna ;-)Aurora varmer egg med lasersyn

Sekkene ble satt langs veggen og i sofaen, så det var enklere å rydde og rengjøre inne. Torbjørn og Frode (pappaen til Fabian) vasket og ryddet. Christer (pappaen til Andreas) var bålsjef ute.

Akela og Baloo (Frode) fortsatte aktivitetene med orientering, knuter og en ny post; hver småspeider skulle klippe ut et ulvehode av skinn, skrive på sitt jungelnavn og feste dette på speiderskjorta.

Dette holdt vi på med frem til lunsj.

Emil, Aurora og Andreas lager skinnlapperAurora smiler fra øre til øreSimon gir fart til TobiasBålkos til lunsj

For å være litt originale startet vi med desserten først; banan delt på langs med biter av melkesjokolade dyttet inn i snittet, alt pakket godt inn i aluminiumsfolie. Når dette ble lagt på bålet smeltet sjokoladen og bananen myknet, så det var bare å grave ut godsakene med en skje når dette skulle nytes. Og nydelig var det!

Etterpå spiste vi opp resten av pølsene og litt brødmat. Frode hadde igjen mer vaffelrøre og stekte vafler til den store gullmedaljen. Alle som ville fikk smake.

Før vi gikk hadde vi utdeling av ting som lå til overs. Ikke alt hadde en mottaker, så det ble lagt i en pose sammen med annet gjenglemt utstyr inne i hytta.

Deretter var det takk for turen og vel hjem!

Andreas, Christer, Aurora og EmilTakk for oss! Nå er vi klare til å gå.

Mvh

Akela

AddThis Social Bookmark Button

Flokkmerke

Møtedag

Hver tirsdag
fra kl 18:00 til 19:30

Møtested

Speiderhuset

Ledere

Håkon Larsen
flokkleder

Richard Kvile
flokkassistent

Kontakt

Flokkleder
Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.