Velkommen til Flokken!

Flokken er småspeidernes arbeidsenhet. Her møter de fleste jenter og gutter speiderarbeidet for første gang, unntatt selvfølgelig de som har gått i beveren. I 1.Langhus er småspeidere er speidere i aldersgruppen 3.-4. klasse.

For å holde deg oppdatert på hva som skjer i flokken, følg med på nyheter nedenfor.

Flokkmøte 14.10

På dagens flokkmøte var vi 17 småspeidere og 4 ledere.

Møtet begynte ute foran speiderhuset med det store hylet.

Etterpå tok vi en runde på navn for å repetere dette.

Deretter fikk Andreas utdelt deltakermerket fra Sterkerudmarsjen.

Så ble det gitt informasjon om hva vi skulle gjøre på dagens møte.

Første del var å gå samlet ned til rundkjøringen og lære om noen av de trafikkskiltene vi så på veien, og forstå at skiltenes form representerer forskjellige grupper. Vi lærte at de runde er forbudsskilt, de firkantede informasjonsskilt og de trekantede er fareskilt. Vi gikk også over fotgjengerfeltet i puljer på 5 og 5, så disiplinert som vi kunne klare. Det gikk bra. Mye bedre enn informasjonen ved de forskjellige skiltene. Mange var rimelig ukonsentrerte og lite interesserte og syntes det var mye morsommere å henge på autovernet eller svime rundt eller ta lua fra andre…

 

Det gjorde at vi endret planen for resten av møtet. Stjernebilder gikk ut og i stedet lekte vi en lek for å få ut loppene eller hva det var. Leken het «liten ku». Det er en lek omvendt av sisten. Istedenfor at én skal ta alle, skal alle ta én som er den lille kua. Den som tar kua blir liten ku selv og roper navnet sitt høyt.

Det var ganske gøy å stå med tent hodelykt og se på alle refleksvestene som stormet mot den lille kua i enden av banen. Når de nærmet seg, løp kua til side og hele refleksmonsteret svingte etter. Det gikk litt hardt for seg og kunne minne litt om rugby…

Etter 10 minutter kom Elliot og sa han hadde mistet skjerfknuten. Dermed avbrøt vi leken og Akela innkalte til samling. Småspeiderne ble spurt om de visste hva en manngard var. Ingen visste det og dermed ble det forklart. Så gjennomførte vi en manngard i praksis. Alle stilte på linje med tente hodelykter og alle tok ett skritt frem på kommando. Deretter ny kommando og ett skritt til og slik fortsatte vi til vi hadde igjen 1/4. Da fant Sunniva knuten, og dermed ble leteaksjonen avlyst like før halv åtte. Alle fikk selv se hvor effektiv en god manngard kan være.

Det passet helt perfekt å avslutte møtet med speiderbønnen like etterpå.

AddThis Social Bookmark Button

Flokkmerke

Møtedag

Hver tirsdag
fra kl 18:00 til 19:30

Møtested

Speiderhuset

Ledere

Håkon Larsen
flokkleder

Richard Kvile
flokkassistent

Kontakt

Flokkleder
Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.