Velkommen til Flokken!

Flokken er småspeidernes arbeidsenhet. Her møter de fleste jenter og gutter speiderarbeidet for første gang, unntatt selvfølgelig de som har gått i beveren. I 1.Langhus er småspeidere er speidere i aldersgruppen 3.-4. klasse.

For å holde deg oppdatert på hva som skjer i flokken, følg med på nyheter nedenfor.

Flokken var med på Sterkerudmarsjen 20-21.09

I helgen var vi 10 småspeidere og 3 ledere samt Christer (pappaen til Andreas) på overnattingstur fra lørdag til søndag på Sterkerud sammen med troppen i 1. Langhus.

Vi gikk fra Karlsrud gård litt over ett og var fremme på Sterkerud litt over to. Da hadde vi tatt poster underveis og svart på mange (vanskelige) spørsmål. Samtidig var det godt å benytte anledningene til å hvile litt og ta av sekken. Turen tok på, så det var godt å komme frem og spise lunsj før vi satte opp gapahukene.

Alle spikket pinner til livlinekastbanen vi skulle ha dagen etter og la de på anvist sted. Det var mer krutt igjen, så en stor gjeng satte i gang med å kløyve store vedkubber under sikkert oppsyn av en eller flere voksne. Med anvisning i sikker bruk av øks og trygg avstand til andre, var det mange som ble flinke og gjorde en fin jobb (samtidig som de syntes det var gøy). Andre satte seg ned og spikket, eller satt ved bålet, eller gikk rundt, eller lekte med de større troppsspeiderne.

Litt over seks var middagen ferdig. Den bestod av bakte poteter grillet i sandgrop med kull under foliepotetene og kongler over (bakerovn). Samt en del røyk… 

Til potetene var det tacokjøttdeig, hjemmelaget kryddersmør, mais, revet hvitost og rømme. Takk til Benedikte og hjelperne! Det smakte nydelig og alle ble mette. (Noen valgte allikevel pølser eller nudler…)

Etterpå var det et lite opphold før leirbålet begynte kl. åtte. Alle fikk beskjed om å kle seg varmt, ta med godteri og ta på hodelykt siden det mørknet raskt. Så satte alle seg rundt leirbålet og fikk utdelt sanghefter. Øystein gjorde som vanlig en flott jobb som gitarist og vi andre sang med så godt vi kunne.

Innimellom var det morsomme innslag fra noen patruljer.

Leirbålet var slutt litt over ni og da fikk alle beskjed om å pusse tenner, gå på do og kle seg for natt i sovepose. Det varierte med hvor fort barna sovnet, men halv elleve var det rolig. Noen valgte å ligge i det samme som de hadde gått og stått i. Ikke så behagelig kanskje, men de sov godt allikevel. Det ble bare litt krøllete speiderskjorte…

Søndag

Klokka sju var det slutt på snorkingen. Da var det flere som ikke klarte å være stille lenger. De ivrigste kledde på seg, og begynte å pakke sekk og sovepose. De stappet posen så godt det lot seg gjøre, men den siste biten måtte de få hjelp av Christer eller Akela.

Alle rakk å få på seg speiderskjorte og skjerf og stille opp til flaggheis kl. 8. Flagget ble heist til flaggsangen, og etterpå ble det gitt beskjeder til tropp og flokk. Deretter spiste vi frokost. Det var overraskende mange som valgte varmmat til frokost, dvs. nudler. Heldigvis hadde Christer med gassbrenner og fikk varmet vann.

Kl. 10 kom de første deltakerne til Sterkerudmarsjen, og fra da og utover kom det flere og flere. Flokken hadde livlinekasting og det var mange som fikk prøvd seg, og var ordentlig flinke.

Ellers var det balansering på slakk line, gladiatorkamp på tømmerstokk og lassokasting. Bålet brant hele tiden og det var mange som grillet pølser. Samtidig var det kafé inne på Sterkerud og mulighet til å kjøpe kaffe og kaker. Det ble også solgt sveler ute. For de som var ekstra sultne var det mulig å få kjøpt lørdagens middag for 30 kr. Beløpet gikk til en felles kasse for de som skal være med på verdensjamboreen i Japan til sommeren.

Litt over to var det formell avslutning og takk for nå. Da var det ikke mange speidere eller flokkbarn igjen, for de fleste hadde blitt hentet og gått tilbake.

Selv om været ikke var det aller beste med regn på natta og utover søndag formiddag, var det ingen klager å høre og alle så ut som de trivdes og hadde det bra.

Vi takker for deltakelse på nok en vellykket Sterkerudmarsj.

Akela

 

 

AddThis Social Bookmark Button

Flokkmerke

Møtedag

Hver tirsdag
fra kl 18:00 til 19:30

Møtested

Speiderhuset

Ledere

Håkon Larsen
flokkleder

Richard Kvile
flokkassistent

Kontakt

Flokkleder
Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.