Velkommen til Flokken!

Flokken er småspeidernes arbeidsenhet. Her møter de fleste jenter og gutter speiderarbeidet for første gang, unntatt selvfølgelig de som har gått i beveren. I 1.Langhus er småspeidere er speidere i aldersgruppen 3.-4. klasse.

For å holde deg oppdatert på hva som skjer i flokken, følg med på nyheter nedenfor.

Flokkmøte 23.09

I dag hadde vi vennemøte på Punkt 99.

Det var 17 småspeidere, 7 venner og 4 ledere som møtte opp ved Langhus stasjon.

Vi startet med det store hylet, og etter en kort forklaring av turregler, gikk vi mer eller mindre samlet inn til Punkt 99. Frode var der allerede og hadde tent bål.

Vel fremme samlet vi oss i ring og Akela ga beskjeder om hva som skulle skje, regler for hvilke områder vi måtte holde oss innenfor og hvem som fikk bruke kniv når vi skulle spikke grillspyd.

Mange fikk praktisert knivreglene og praktisk bruk av kniv. Noen av de besøkende kunne reglene fra før, og etter en kort «høring» og demonstrasjon for Akela, fikk de dispensasjon og dermed tillatelse til å spikke egen grillpinne. Ingen trengte plaster.

Etter hvert som vi ble ferdige gikk vi ned til bålet og grillet pølser. Som vanlig var det alt fra lunken til svidd, men alle gikk ned med brød/lompe og ketchup.

Til «dessert» var det pinnebrød av bolledeig. Alle rullet tynne pølser som de tvinnet rundt pinnen og varmet over bålet. Kjempegodt og takk til Anne Cathrine som hadde laget deigen!

Samtidig hadde vi en aktivitet med flaskebane. Én holdt to tau stramt, mens en annen la en flaske mellom tauene. Tauene hellet nedover og nederst stod en bøtte. Poenget var å holde stramme tau så flasken skled ned til over bøtten, og da var det om å gjøre å dra tauene fra hverandre så flasken datt ned i bøtta. Alle som ville fikk prøve og mange var flinke.

 

Vi slukket bålet, samlet oss en siste gang og tok en kort høring på om det hadde vært et fint møte. Det var det tydeligvis, for 4 stykker av de besøkende ville begynne i speideren.

Så avsluttet vi med speiderbønnen.

Neste tirsdag er det høstferie og da blir det ikke møte.

Neste møte blir derfor først om 14 dager. Da skal vi også til Punkt 99 fra kl. 18-20.

--------

Akela

 

AddThis Social Bookmark Button

Flokkmerke

Møtedag

Hver tirsdag
fra kl 18:00 til 19:30

Møtested

Speiderhuset

Ledere

Håkon Larsen
flokkleder

Richard Kvile
flokkassistent

Kontakt

Flokkleder
Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.