Velkommen til Flokken!

Flokken er småspeidernes arbeidsenhet. Her møter de fleste jenter og gutter speiderarbeidet for første gang, unntatt selvfølgelig de som har gått i beveren. I 1.Langhus er småspeidere er speidere i aldersgruppen 3.-4. klasse.

For å holde deg oppdatert på hva som skjer i flokken, følg med på nyheter nedenfor.

Flokkmøte 29.10

I dag var det nok en gang meget godt fremmøte med 19 småspeidere og 4 ledere på Punkt 99.

Møtet startet med det store hylet. Etter at alle hadde lovet å gjøre sitt beste med «gobb, gobb, gobb», informerte Akela om hva vi skulle gjøre den neste timen.

Vi begynte med en gjennomgang av «utfordringen» der alle småspeiderne måtte gjenta sin utfordring og fortelle til Akela hvordan det går. De aller fleste husket hva de hadde utfordret seg selv til…

Etterpå delte vi flokken i 2.

Den ene gruppen gikk ned til bålplassen og satte seg rundt bålet som Frode hadde laget. Der lærte de om bålregler og bålsikkerhet av Torbjørn og Frode.

Den andre gruppen lærte hvordan kjente stjernetegn som Karlsvogna/Storebjørn, Lillebjørn, Orions belte og Cassiopeia ser ut på stjernehimmelen. De lærte også hvordan man ved hjelp av Karlsvogna kan finne Nordstjernen, noe som er en stor fordel hvis man ikke vet himmelretningene der man er.

Etter 15 minutter byttet vi om.

Til slutt samlet vi oss rundt bålet og koste oss med «sandwich» bestående av grillet Marshmallows mellom 2 Mariekjeks. Det var god stemning og mange fornøyde barn (og ledere).

Vi avsluttet med en kort repetisjon av hva vi hadde lært, før vi sang Speiderbønnen og gikk tilbake til stasjonen.

Akela

 

 

 

 

AddThis Social Bookmark Button

Flokkmerke

Møtedag

Hver tirsdag
fra kl 18:00 til 19:30

Møtested

Speiderhuset

Ledere

Håkon Larsen
flokkleder

Richard Kvile
flokkassistent

Kontakt

Flokkleder
Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.