Velkommen til Beveren!

Beverarbeidet gir tilbud om å starte som speider allerede som 1. klassing. Allerede i 6-årsalderen har barn en klar opplevelse av vennskap og samhold. Gjennom opplevelse av fellesskapet i beverkolonien starter den enkeltes utvikling av ansvar og selvstendighet.

Tilbudet må være tilpasset aldersgruppens utviklingstrinn, slik at overgangen til småspeiderarbeidet oppfattes som en naturlig fortsettelse med nye, større og flere utfordringer. Fordelen med en slik tidlig start er at utviklingen som speider kan starte tidligere. 

I 1.Langhus er bever et tilbud for 1. og 2. klasse. Etter 2.klasse starter speideren i flokken.


Lurer du på hva som skjer i beveren? Følg med på 
nyheter nedenfor.

Bevere i friluft

På bevermøtet på torsdag var vi 5 bevere og 2 ledere. Temaet var friluftsliv, siden det er Friluftslivets år i år. Til å begynne med var beverne litt usikker på hva friluftsliv er for noe, men mot slutten av møte hadde de en klar formening om hva det er.

Etter å ha gått til Beverplassen, som ligger på Ramstadåsen, diskuterte vi temaet litt mer. Vi kom fram til at friluftsliv dreier seg om:

  • Å være oppmerksom på det som skjer rundt en i naturen
  • Det skal ikke være synlig at du har vært der (ikke legge igjen spor)
  • Bevege seg stille (ikke forstyrre dyr og andre mennesker)

For å øve ordentlig på dette, sneik vi oss bort til Signeplassen (som også ligger på Ramstadåsen). Når man sniker må man passe på hvor man setter føttene sine for ikke å lage lyd; man må se seg om for å vite hvor man er; man må passe på å ikke lage spor, sånn at andre finner deg. Dette var beverne ordentlig gode på!

På Signeplassen oppdaget vi noe vi ikke likte. Det lå masse søppel rundt om! En ting med friluftsliv er at, ikke bare skal man ikke etterlate spor, men man skal gjøre det hyggeligere for den neste som kommer, så vi fant fram noen søppelposer og plukket opp alt søppelet vi så. Det ble ganske mye!

Hele turen hadde vi sett etter et tre vi alle kunne klatre opp i, men først på tilbakeveien fant vi noe vi kunne bruke. Vi hadde nemlig bestemt oss for å delta på Norges speiderforbunds utfordring #mittre. Treklatring er et symbol på fri lek, noe vi bevere er veldig opptatt av. Utfordringen går ut på å klatre opp i et tre, få noen til å ta et bilde av deg, dele bildet med andre og oppfordre andre til å gjøre det sammen. Nå går utfordringen til dere foreldre! Ser vi snart noen bilder av dere opp i et tre? Les mer på mittre.no.

 

AddThis Social Bookmark Button

Bevermerke

Møtedag

Annenhver torsdag
fra kl 18:00 til 19:30

Møtested

Speiderhuset

Ledere

Frode Olaisen
beverleder

Martin Olaisen
beverassistent

Kontakt

Beverleder
Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.