Velkommen til Beveren!

Beverarbeidet gir tilbud om å starte som speider allerede som 1. klassing. Allerede i 6-årsalderen har barn en klar opplevelse av vennskap og samhold. Gjennom opplevelse av fellesskapet i beverkolonien starter den enkeltes utvikling av ansvar og selvstendighet.

Tilbudet må være tilpasset aldersgruppens utviklingstrinn, slik at overgangen til småspeiderarbeidet oppfattes som en naturlig fortsettelse med nye, større og flere utfordringer. Fordelen med en slik tidlig start er at utviklingen som speider kan starte tidligere. 

I 1.Langhus er bever et tilbud for 1. og 2. klasse. Etter 2.klasse starter speideren i flokken.


Lurer du på hva som skjer i beveren? Følg med på 
nyheter nedenfor.

Fra bevermøtet 12. februar

 
Bevermøtet på torsdag tilbragte vi i stor grad rundt bålet utenfor speiderhuset, kun avbrutt av et par leker. Temaet var bål og knivbruk.
 
Vi lærte at bålet trenger tørr ved, luft og ild for å brenne. Vi snakket om hvordan bruk av never og flis er en god måte å få start på bålet på, og om de tre båltypene Kosebål, Matbål og Søppelbål.
 
Etter å ha diskutert hva man må passe på når man bruker kniv, gikk vil løs på vårt store spikkeprosjekt. Målet er å forvandle en plankebit til en smørkniv. Det kan nok ta litt tid, men vi har kommet i gang.
 
Mot slutten av møtet gjorde vi kosebålet om til et matbål og øvde på kusten å gjøre marshmallows perfekt gylne på utsiden og flytende på innsiden. Dette mestret flere etter hvert med litt tålmodighet.
AddThis Social Bookmark Button

Bevermerke

Møtedag

Annenhver torsdag
fra kl 18:00 til 19:30

Møtested

Speiderhuset

Ledere

Frode Olaisen
beverleder

Martin Olaisen
beverassistent

Kontakt

Beverleder
Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.