Velkommen til Beveren!

Beverarbeidet gir tilbud om å starte som speider allerede som 1. klassing. Allerede i 6-årsalderen har barn en klar opplevelse av vennskap og samhold. Gjennom opplevelse av fellesskapet i beverkolonien starter den enkeltes utvikling av ansvar og selvstendighet.

Tilbudet må være tilpasset aldersgruppens utviklingstrinn, slik at overgangen til småspeiderarbeidet oppfattes som en naturlig fortsettelse med nye, større og flere utfordringer. Fordelen med en slik tidlig start er at utviklingen som speider kan starte tidligere. 

I 1.Langhus er bever et tilbud for 1. og 2. klasse. Etter 2.klasse starter speideren i flokken.


Lurer du på hva som skjer i beveren? Følg med på 
nyheter nedenfor.

Strålende tur til Sterkerud

Turen til Sterkerud i helgen gikk over all forventning! Strålende sol, 9 aktive (og til tider litt grensetestende) bevere og 3 muntre (og til tider svært tålmodige) ledere var det som skulle til. 

AddThis Social Bookmark Button

Les mer …

Fra bevermøtet 17. mars

På torsdag utfordret vi smaksansen, lærte om sikker bruk av kniv og trygg og effektiv bruk av bål. 
 
Smaksansen ble utfordret i en Kims lek hvor alle fikk smake på seks smaker og gjette hva disse var. Alle klarte dette utmerket. I forbindelse med at vi lagde mashmellows-pinner, lært vi om sikker bruk av kniv. Beverne lagde selv bålet og tente selv på. Underveis forklarte de hvordan dette skal gjøres på en sikker måte og hvordan man best får grillglør. Det det er nemlig viktig å ikke ha mye flammer, men mye glør når man skal grille mashmellows. Så grillet vi. Vi diskuterte hvordan den beste mashmellows er. Beverne var enig at den skal være gyllen på utsiden og myk inni. De trakk parallellen til pølser, som skal være gylne utenpå og varmen inne. Det er lett for at både pølser og mashmellows blir svarte utenpå og kalde inne, men det klarte alle å unngå. 
 
Til slutt hadde vi fri lek hvor beverne selv tok kontroll over aktiviteten.
AddThis Social Bookmark Button

Snø, gode venner og litt fantasi

Det har snødd en del de siste dagene. Det ga oss muligheten til å ha et snømøte nå på torsdag. Vi var 7 bevere og 3 ledere som lekte i snøen hele møtet. Vi lagde snølykter, flaskebob-bane og akte med søppelsekk som akebrett. 
 
Alle aktivitetene var utført med enkel midler, ting som alle har hjemme. Det skal ikke mye til å ha litt moro med snø, gode venner og litt fantasi!
 
Mens vi hadde holdt på i snøen ute, var speidere i ungdomsskolealder samlet inne på speiderhuset for å lære om snø og snøhuler. Tre av beverne våre syntes det var litt spesielt å holde på med dette inne, så de tok like greit med seg litt snø inn og forklarte: "Dette er snø!". Det skapte en munter stemning blant de som satt der inne.
AddThis Social Bookmark Button

Fra bevermøtet 18. februar

I dag var vi fem bevere og tre voksne på bevermøte.

Først så lekte vi en lek som heter "Hvem sa det?". En bever sitter i midten med bind for øynene og peker på en av de andre, så sier han/ hun "hva heter jeg?". Den som blir pekt på skal si navnet med vrengt stemme, så skal den som er i midten gjette hvem som sier det.

Deretter hadde vi en aktivitet som heter sniking. En leder går foran gjennom skogen og beverne sniker seg lydløst etter. I hvertfall lydløst i teorien:) Når vi hadde sneket oss ett stykke stoppet vi for å lese andre kapittel av bevereventyret. Dette var en god innledning til neste aktivitet, nemlig finne en plass å bygge beverhytta på. Hytta skal vi bygge senere.

Når vi hadde bestemt oss for en fin plass, så "flagget" vi denne før vi fulgte en refleksløype tilbake til speiderhuset. Beverne telte antall reflekser. De fleste kom til 22, men vi kunne bare telle 20 når vi samlet de opp etterpå. Så vi må se om vi finner to til neste gang.

AddThis Social Bookmark Button

Les mer …

Beverne på tur til Kloppa

Forberedelsene til søndagens tur starta på møtet på torsdag. For å få mer ut av møtet delte vi oss inn i beverfamilier (små grupper). Vi har nå tre familier med 4 medlemmer i hver. Familiene deltok på en rundløype hvor vi pakket dagstursekk, så på gode klær å ha med på tur og fant fram til turregler. Etter møtet var vi godt forberedt.

AddThis Social Bookmark Button

Les mer …

Fra bevermøtet 22.10.15

På møtet i går var vi 11 bevere og 4 ledere. På programmet sto forberedelse av innslag på Lysmessa. Vi øvde på sangen vi har valg, så på roller og rollefordeling, og diskuterte kostymer og bevegelser. Vi er godt i gang. Innimellom hadde vi et par runder med "Knutemor" for å få litt avveksling. Det var høy aktivitet hele veien.
AddThis Social Bookmark Button

Les mer …

Fra bevermøtet 8.9.15

På bevermøtet i går var vi 8 bevere og 3 ledere. Da beverne kom, hadde alt lederne tent opp et bål. Vi startet møte med å snakke hvordan vi oppfører oss rundt et bål. Dette hadde mange av beverne god greie på. På møtet gikk vi også igjennom hvordan man renser et lite sår og setter på plaster. Beverne øvde på å sette plaster på hverandre.
AddThis Social Bookmark Button

Les mer …

Fra bevermøtet 24. september

I dag var vi 13 bevere, to ledere og pappa'n til Kasper, Håkon, som hjalp oss.

Tema for møte i dag var trafikksikkerhet og førstehjelp. Vi gikk en runde ved Langhus skole og øvde oss på trafikksikkerhet, se seg for før man går over veien, gå over fotgjengerfelt, gå pent på venstre side av veien og bruke refleks.

AddThis Social Bookmark Button

Les mer …

Fra bevermøtet 10. september

I går hadde vi vårt første vanlige bevermøte. Vi var var 12 bevere og 3 ledere, hvorav 6 bevere og 1 leder var nye nå i høst. Det var en livlig gjeng med masse energi.
AddThis Social Bookmark Button

Les mer …

Bevermerke

Møtedag

Annenhver torsdag
fra kl 18:00 til 19:30

Møtested

Speiderhuset

Ledere

Frode Olaisen
beverleder

Martin Olaisen
beverassistent

Kontakt

Beverleder
Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.